Μήνυμα για τους χρήστες φορητού αναγνώστη

Καλώς ορίσατε, Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα φορητού ανάγνωστη σας συνιστούμε να μεταβείτε σε "Λειτουργία πλήρους πρόσβασης".Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει διαφορετικους τύπους πλοήγησης:


Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο


Επιλογές Προσβασιμότητας

Μέγεθος γραμματοσειράς:

Κύριο περιεχόμενο

1. Παρ'όλο που έχει ήλιο, ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν έχει ζεστό νερό. Τι μπορώ να κάνω;

Εαν διαθέτετε κάποιες τεχνικές γνώσεις, θα μπορούσατε να ελέγξετε το υγρό του κυκλώματος ως εξής:

 1. Κατά την διάρκεια του μεσημεριού μίας ηλιόλουστης μέρας πλησιάστε στο πίσω μέρος του ηλιακού και αγγίξτε με την μία παλάμη του χεριού σας το ένα κολάρο του συλλέκτη και με την άλλη παλάμη του χεριού σας το δεύτερο κολάρο του ιδίου συλλέκτη. (τα κολάρα είναι τα λάστιχα που συνδέουν το βαρέλι με τους συλλέκτες – καθρέπτες του ηλιακού.
 2. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνετε και για το δεύτερο συλλέκτη, Εάν ο ηλιακός διαθέτει συλλέκτες οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και έχουν για την σύνδεσή τους με το βαρέλι 2 λάστιχα τότε αγγίξτε αυτά τα 2 λάστιχα.
 3. Όλη αυτή η διεργασία γίνεται για να αντιληφθούμε εάν υπάρχει διαφορά θερμοκρασία μεταξύ των 2 λάστιχων (κρύου και ζεστού ) για το κάθε συλλέκτη ξεχωριστά η για το ζεύγος τους εάν οι συλλέκτες συνδέονται μεταξύ τους.
 4. Εάν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας σημαίνει ότι το υγρό εντός του συλλέκτη κυκλοφορεί και μεταφέρει την θερμότητά του στο βαρέλι. Εάν όχι τότε ακολουθήστε το επόμενο βήμα.
 5. Ξεβιδώστε το δοχείο διαστολής  και την βαλβίδα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος που βρίσκονται στο πάνω μέρος του βαρελιού.
 6. Συμπληρώστε από την μια πλευρά το αντιψυκτικό υγρό (κατάλληλο για ηλιακούς θερμοσίφωνες) μέχρι να υπερχειλίσει από την άλλη πλευρά.
 7. Στην συνέχεια βάλτε στο σπείρωμα κάποιο στεγνωτικό (τεφλόν ή κανάβι) και ξαναβιδώστε το δοχείο διαστολής και την βαλβίδα.
 8. Εάν στο βήμα 5 παρατηρήσετε ότι το βαρέλι του ηλιακού είναι γεμάτο με υγρό τότε επικοινωνήστε μαζί μας για περεταίρω οδηγίες.
Παρατηρήστε εάν έχετε ζεστό νερό κάποια μέρα με ηλιοφάνεια. Εάν το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει απευθυνθείτε σε εμάς για περεταίρω οδηγίες.

Εάν δεν διαθέτετε κάποιες τεχνικές γνώσεις, θα μπορούσατε να ελέγξετε εάν στην κατοικία σας υπάρχουν πέραν του βαρελιού του ηλιακού επιπλέον βαρέλια (boiler) τα οποία ζεσταίνουν το νερό της κατοικία σας είτε με το ρεύμα (στο πατάρι του WC) είτε με το ζεστό νερό από τα καλοριφέρ ως εξής:

 1. Απομονώστε από το δίκτυο όλα τα βαρέλια της κατοικίας σας κλείνοντας τις βάνες που υπάρχουν είτε στην είσοδο του κρύου νερού είτε στην έξοδο του ζεστού νερού σε κάθε ένα από τα βαρέλια – boiler που υπάρχουν.
 2. Εάν κάποιο από τα βαρέλια – boiler που υπάρχουν στην κατοικία σας για την παραγωγή ζεστού νερού κατανάλωσης δεν διαθέτει βάνα απομόνωσης στην είσοδο του κρύου νερού ή στην έξοδο του ζεστού τότε απευθυνθείτε σε κάποιο τεχνικό για να σας την τοποθετήσει.
 3. Εάν μετά το βήμα 1 παρατηρήσετε συνεχόμενη ροή νερού σε κάποια από τις βρύσες της κατοικίας σας και συγκεκριμένα στην έξοδο του ζεστού νερού τότε κάποια από τις βάνες που έχετε απομονώσει δεν λειτουργεί σωστά και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο τεχνικό.
 4. Είναι πολύ σημαντικό για την σωστή λειτουργία του Ηλιακού Θερμοσίφωνα να μην υπάρχει ταυτόχρονα συνδεδεμένο στο υδραυλικό δίκτυο της κατοικίας κάποιο βαρέλι – boiler το οποίο δεν θερμαίνεται την στιγμή που ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας προσπαθεί να ζεστάνει το νερό εντός του δικού του βαρελιού. Εάν λοιπόν εσείς έχετε απομονώσει όλα τα υπόλοιπα βαρέλια – boiler της κατοικίας σας κλείνοντας τις βάνες τους και αυτές δεν έχουν κλείσει σωστά τότε επηρεάζουν την λειτουργία του Ηλιακού σας Θερμοσίφωνας.

2. Παρ'όλο που ανεβάζω το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος , ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν έχει ζεστό νερό. Τι μπορώ να κάνω;

Εαν διαθέτετε κάποιες τεχνικές γνώσεις, θα μπορούσατε να ελέγξετε με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι τη σωστή λειτουργία του ηλεκτρικού κυκλώματος του Ηλιακού θερμοσίφωνα ως εξής:

 1. Αν ο διακόπτης στον ηλεκτρικό πινάκα είναι σε λειτουργίας τότε σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο εάν ακουμπήσετε με το δοκιμαστικό σας κατσαβίδι στην επαφή 1 θα πρέπει να σας δείξει την παρουσία τάσης.
 2. Εάν δεν υπάρχει τάση ρεύματος στην επαφή 1 ελέγξτε την ασφάλεια του θερμοστάτη (Νο7) εάν έχει βγεί προς τα έξω, πιέστε την ελαφρά για να απενεργοποιηθεί. Είναι σύνηθες μετά από μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών να ενεργοποιείται η θερμοηλεκτρική ασφάλεια του θερμοστάτη.
 3. Ελέγξτε επίσης εάν η ρύθμιση της θερμοκρασίας (Νο8) είναι σε θερμοκρασία 70°С και πάνω διαφορετικά μετά από περίοδο υψηλών θερμοκρασιών θα ξανά-ενεργοποιηθεί η θερμοηλεκτρική ασφάλεια του θερμοστάτη.
Παρατηρήστε εάν έχετε ζεστό νερό μετά από λίγη ώρα αφού ενεργοποιήσετε το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει απευθυνθείτε σε εμάς για περεταίρω οδηγίες.
Συνδεσμολογία θερμοστάτη Θερμοσιφωνα

Εάν δεν διαθέτετε κάποιες τεχνικές γνώσεις, θα μπορούσατε να ελέγξετε με ένα κατσαβίδι τη σωστή λειτουργία του ηλεκτρικού κυκλώματος του Ηλιακού θερμοσίφωνα ως εξής:

 • Αν ο διακόπτης στον ηλεκτρικό πινάκα δεν είναι σε λειτουργίας τότε σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο θα πρέπει η ασφάλεια του θερμοστάτη (Νο7) να είναι πιεσμένη εντός του πλαστικού περιβλήματος του θερμοστάτη και η ρύθμιση της θερμοκρασίας (Νο8) να είναι σε θερμοκρασία 70°С και πάνω

Εάν η ασφάλεια του θερμοστάτη (Νο7) δεν έχει βγεί προς τα έξω και η ρύθμιση της θερμοκρασίας (Νο8) είναι σε θερμοκρασία 70°С και πάνω

Παρατηρήστε εάν έχετε ζεστό νερό μετά από λίγη ώρα αφού ενεργοποιήσετε το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εάν το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει απευθυνθείτε σε εμάς για περεταίρω οδηγίες.θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο τεχνικό.

Συνδεσμολογία θερμοστάτη Θερμοσιφωνα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies