Μήνυμα για τους χρήστες φορητού αναγνώστη

Καλώς ορίσατε, Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα φορητού ανάγνωστη σας συνιστούμε να μεταβείτε σε "Λειτουργία πλήρους πρόσβασης".Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει διαφορετικους τύπους πλοήγησης:


Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο


Επιλογές Προσβασιμότητας

Μέγεθος γραμματοσειράς:

Κύριο περιεχόμενο

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Β.Γ. Α.Ε

 

Η εταιρεία ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ  Β.Γ. Α.Ε συστάθηκε το 1996 μετά από μετατροπή της Αραμπατζής Βασίλειος ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. η οποία είχε συσταθεί το 1986 μετά από μετατροπή της ατομικής επιχείρησης Αραμπατζής Βασίλειος η οποία ιδρύθηκε το 1980.

Ο Αραμπατζής Βασίλειος από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 παρακολουθούσε τις εξελίξεις των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα της ηλιακής ενέργειας.  

Ως ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ηλιακής Τεχνικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), παρακολούθησε πολλά συνέδρια σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου αλλά και άλλων φορέων όπως του Συλλόγου Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος.

Επισκέφθηκε πολλές διεθνείς εκθέσεις σχετικές με προϊόντα και εφαρμογές εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας.

Το 1980 αποφάσισε να εγκαταστήσει βιοτεχνική μονάδα παραγωγής ηλιακών θερμοσιφώνων η οποία υφίσταται έως σήμερα και λειτουργεί πλέον από την Αραμπατζής Β.Γ. Α.Ε..

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες της εταιρίας με την κατοχυρωμένη ονομασία «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» είναι γνωστοί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα λόγω της διάθεσής τους από το 1980 έως σήμερα, αλλά και λόγω της συμμετοχής της επιχείρησης σε σχετικές εκθέσεις.

Ηλιακοί θερμοσίφωνες που εγκαταστάθηκαν σε όλες τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος από την δεκαετία του 1980 λειτουργούν ακόμη.

Ο Γεώργιος Αραμπατζής, Μηχανολόγος Μηχανικός, υιός του βασιλείου Αραμπατζή, το 2002 μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας ενώ από το 2006 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αυτής.

Τα 2 τελευταία χρόνια, Γεώργιος και Βασίλειος Αραμπατζής επινόησαν – σχεδίασαν – κατασκεύασαν  και έθεσαν σε δοκιμαστική λειτουργία το ηλιακό αερόθερμο, ένα νέο προϊόν εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας για την θέρμανση χώρων. Για το νέο αυτό προϊόν έχει υποβληθεί αίτημα για την κατοχύρωσή του στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) και σύντομα προβλέπεται η μαζική του παραγωγή

 

 


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies